Учители по български, английски, биология, физика и химия седнаха в лодките с учениците си за състезание на Гребния канал. Като продължение на Деня на отворените врати, който отбеляза 71 години от основаването на Спортното училище, преподаватели по общообразователни предмети влязоха обувките на своите възпитаници – бъдещи шампиони. След като получиха предварителен инструктаж от колегите си – треньори по гребане, педагозите заеха позиции, редом до медалисти на училището.

Два смесени отбора, разпределени в лодки „Дракон“, поставиха начало на гонките след учебните занятия. В надпреварата се включи и директорът Ружа Генова, която е международен майстор по шахмат, но строго следеше водещите движения на 10-класника Венелин Петков, който беше начело на лодката заедно със своя съученик Иван Мегленчев. Учители имаше и в спасителната лодка, които отбелязаха своето участие по различен начин.

Организаторите на събитието от спортен клуб „Тракия кану-каяк“ осигуриха награди не само за отбора първенец, но и за всички участници.