СУ „Любен Каравелов” разработва сайт, съвместно с 10-класници, който да събере информацията в помощ на ученици, учители и родители

Help center ще улеснява работата на учители, ученици и родители за работа с облачните технологии. Идеята за създаването му е на четирима Google обучители – ниво 1 и 2, и на двама учители с високи технически умения от СУ “Любен Каравелов”.

„Помощта, която оказваме, е за учениците, учителите и родителите. Създадохме видеа, чрез които да помогнем на всички участници в образователния процес. Всеки ден изпращаме по един информационен имейл, в който обобщаваме подобренията от деня и споделяме анкетата за обратна връзка. В началото децата ни търсеха за забравени пароли, но вече всичко се нормализира. Избрахме платформата G suite и приложенията на Google, защото учениците ни имат изградени навици за работа с тях”, обясни преподавателят по информационни технологии Божидара Илиева.

В момента, съвместно с ученици от 10. клас, се разработва сайт, които ще съдържа цялата тази информация на едно място и ще е в помощ на ученици, учители и родители.

„За изминалите три дни се проведоха редица конферентни връзки на всяко ниво. Създадохме анкети за обратна връзка, защото мнението на всеки един е важно. Насърчаваме двигателната активност, здравословното хранене, разговорите с родителите и поставянето на конкретни цели. Продължаваме да споделяме мнения, ресурси, опит и, не на последно място – екрани”, уточнява Божидара Илиева.

На въпрос: „Ако срещнеш учител в коридора, какво би му казал?”, ученическите отговори варирали от: „Как сте, здрав ли сте?”, през „Много ми липсва училището, искам да започнем да си учим по нормалния начин”, до „Липсвате ми, липсват приятелите, пазете се, обичам ви”.

Що се отнася до организацията на обучението в облака, мнението на децата е повече от положително. „Получих пълната информация днес”, „Помощните линкове бяха полезни”, „Изумен съм от бързите реакции на учителите”.