Вече са събрани 6000 лева за инициативата на Ученическия съвет на СУ „Хр.Г.Данов”, благотворителните събития продължават

Инициатива под мотото „Патриотична ограда” е подел Ученическият съвет на СУ „Хр.Г.Данов” по повод 170-годишнината на школото. Юбилеят ще бъде отбелязан тържествено през месец май, но дотогава учениците имат амбицията да реализират проекта си, за който организират поредица от благотворителни инициативи. Училището е едно от най-старите в Пловдив. „Хр.Г.Данов” е първото светско училище в кв. „Кършияка” и второто в града след Марашкото. Съвременната летопис започва през 1967 г., когато е построена настоящата сграда.

За да реализира идеята си, Ученическият съвет стартира кампания за събиране на средства за реставриране на оградата. Каузата подкрепили не само ученици и учители, но също бивши възпитаници и преподаватели. Събраните до момента средства са в размер на 6000 лева, но са нужни още, затова през февруари благотворителните концерти, аукциони на ученически творби и други арт инициативи с подкрепа на Обществения съвет продължават.

Обновяването започва през март. Идеята е на оградата да бъдат монтирани пана с образите на възрожденци и видни личности от новата ни история. Ще бъдат поставени портрети на революционери, военни герои, владетели, писатели, заедно с кратка информация за тях.

„Гордеем се, че сме българи и бихме искали чрез проекта си да „заразим“ с патриотичен дух повече хора”, казват гимназистите.