19225044_1336901276357280_5476010129212519885_n

С  тържество и  богата музикална програма учители, ученици и родители закриха учебната година в  ОУ “Гео Милев” в Белозем. Възпитаници на училището изпълниха стихове, песни и танци, посветени на ваканцията и безгрижното лято. Танцът на мажоретния състав въодушеви публиката и изпълни с емоции учениците и техните гости.

Директорът  Диана Генова връчи награди на отличниците и  пожела на  всички деца весела ваканция и успех  на осмокласниците и седмокласниците, които ще продължат образованието си в гимназии. Гости на тържеството бяха кметът на Белозем Ивн Тачев и зам.-кметът Татяна Бакова.

Училището в Белозем е специално заради средата , в която децата от селото учат –  чрез преживяване най-важните уроци – на природата.

Миналата година   училището спечели финансиране  на кампанията „Мислете зелено“, организирана от фондация „Кроношпан“.  В училището вече  е създадена  единствената в община Раковски модерна мини ферма с червен калифорнийски червей за производство на екологично чист биотор.

Училището е инвестирало и в подземна напоителна система, осигуряваща вода до всяка точка на двора.

Екип от училището заедно с родители и 150 деца  реализират и друг свой проект. Изградена беше и  биоградинка за билки и подправки по проект на организация “За Земята”.