dav
Областната червенокръстка организация отличи директора на ОУ “Райна Княгиня” Мария Гайдарова за активна работа

dav

 С приз на БЧК бе удостоена днес Мария Гайдарова – директор на ОУ “Райна Княгиня”. Отличието й бе връчено от директора на областната структура Таня Георгиева. Наградата се присъжда за активна дейност и съпричастност към инициативите на червенокръстката организация през последните години.
Училището участва дейно и подкрепя редица проекти на БЧК. Децата масово се включват в кампанията “Кутии на приятелството”, която се провежда в навечерието на Коледа. Те приготвят празнични изненади за децата, които остават в болниците за Рождество Христово.
 Отборът на ОУ „Райна Княгиня” класира Пловдив на седмо място на в Националното състезание на Ученическите екипи по първа помощ.  Децата от 6 б клас пребориха състезатели от 26 области. Като първенци на областното състезание, те представяха Пловдив и региона на финалната надпревара на най-добрите в страната и трябваше да покажат знания и умения по долекарска помощ, участваха  в демонстрации за гасене на пожар и реакция при земетресения и други бедствени ситуации.
Училището се включи в екологичната инициатива на БЧК за рециклиране на текстил. На входа на сградата има поставен контейнер за ненужни дрехи и други текстилни продукти.