Директорът на ОУ „Алеко Константинов“ е дал вчера положителна проба за коронавирус, съобщават от областната администрация. Той е преподавал за последно на 14 октомври, използвал е лични предпазни средства, затова не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

Вчера е диагностицирано и дете от 1 Г клас в училището. То е под карантина като контактно на родител, а последното му посещение в клас е било на 16 октомври. Под карантина са поставени контактните  деца и педагогическият персонал от класа на заболелия първолак.

С КОВИД-19 е и ученик от 7 А клас на СУ „Патриарх Евтимий“. За последен път той е бил на училище на 16 октомври, затова класът преминава на обучение в електронна среда. Направено е предписание до директора  за завишаване на контрола по спазване на противоепидемичните мерки, кратността на дезинфекцията и правилната и постоянна употреба на лични предпазни средства.

Третокласник от ОУ „Васил Левски“ в Хисар е диагностициран с коронавирус. Контактните деца и педагогическият персонал от класа и занималнята са под карантина и се обучават от разстояние.

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Карлово има заболяло дете от 2 А клас. Класът и педагогическият персонал са карантинирани. Образователният процес минава в електронна среда.

Първокурсник от Факултета по икономически и социални науки също е сред новозаразените. Младежът е в стабилно състояние. До изясняване на пълните обстоятелства и присъствалите с него на лекциите в 6 аудитория на вуза, ръководството на факултета прехвърля всички занятия онлайн. Консултациите и изпитите също ще се провеждат дистанционно.

Към 20 октомври на територията  на Пловдивска област има 109 новодиагностицирани  случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 2711. Под карантина са 1346 лица, а на домашно лечение 789.