Учениците ще се редуват за по седмица от 27 октомври до 9 ноември

Училищата в още 6 общини на Пловдивска област минават на ротационен принцип на обучение, съобщи временно изпълняващият длъжността началник на Регионалното управление на образованието Антоанета Кръстанова. Причината е високото ниво на заболеваемост от коронавирус. Това са Калояново, Куклен, „Родопи“, Сопот и Съединение, които вече са в тъмночервената зона. По разпореждане на здравната инспекция учениците от всички училища в петте общини преминават към схемата 50% присъствено обучение, 50% към обучение от разстояние в електронна среда. Учениците ще се редуват за по една седмица присъствено и онлайн, считано от 27 октомври до 9 ноември. Директорите трябва да изготвят график за ротацията.

Припомняме, че учениците от още шест общини вече преминаха към ротационен режим – Пловдив, Асеновград, Брезово, “Марица”, Перущица и Карлово.

Днес министърът на образованието проф. Николай Денков заяви по БНТ, че днес ще бъде направена поръчката за тестове. Децата, които са преболедували или са ваксинирани и представят документ, няма да бъдат тествани. За момента остава изискването да се носят маски в клас.