Въпреки извънредната ситуация работим и по проекта за патриотична ограда за 170-годишнината на СУ „Хр.Г.Данов”, казва председателят Станислав Денев

„Бъдете търпеливи, трябва да продължим заедно като екип!” Този призив отправят във видео обръщение членовете на Ученическия съвет на СУ „Хр.Г.Данов”. Повод да заснемат клипа става онлайн заседание, на което били обсъдени проблемите, свързани със социалната изолация и дистанционното обучение в резултат на пандемията. За да стимулират съучениците си да бъдат усърдни в поставяните от учителите задания, да ги призоват да останат у дома, да спазват лична хигиена и да бъдат отговорни към близките си, момчетата и момичетата от Съвета решили да направят клип, който ще стигне до всички тази седмица. Всеки от членовете заснел своята част у дома.

„Аз живея в Северна промишлена зона, така че избрах да изляза на открито, тъй като нашата къща се намира почти в края на града и е безопасно”, обяснява председателят на Ученическия съвет Станислав Денев и благодари за помощта на преподавателя по физическо възпитание Златка Габерова. Седмокласниците Симона и Костадин, Славена и Никол от 8 и 9 клас, 11-класникът Кирил призовават съучениците си за останат у дома и по време на предстоящите празници, за да запазят живота и здравето „на тези, които се радват на вашите успехи”. Мийте ръцете си редовно, ако излизате навън си носете антибактериален гел или кърпички, избягвайте места с много хора и не се събирайте с приятели, са само част от съветите във видео клипа. Учениците не пропускат да благодарят на учителите си за положените усилия да се случи възможно най-лесно, достъпно и интересно онлайн обучението. Както и на родителите – за помощта, която оказват на децата си.

Въпреки извънредната ситуация, членовете на Ученическия съвет работят и по проекта за патриотична ограда. Те проведоха поредица благотворителни събития и събраха над 6000 лева за реализация на инициативата по повод 170-годишнината на училището. Идеята е във всеки от кръговете, които оформят „плетеницата“ на оградата да бъдат поставени портрети на будители, владетели, революционери.

„Амбицията ни беше да завършим проекта до края на май, когато трябваше да бъде и официалното честване на юбилея, но на този етап никой не знае как ще се развие ситуацията с инфекцията и разхлабването на мерките. Това, което мога да кажа е, че ние използваме времето и фирмата изпълнител се е заела с изработката на паната, което е изключително трудоемко, защото става дума за 70 забележителни личности”, уточни Станислав.