Банди от цялата страна ще свирят авторска музика в парк „Лаута“ на 17 и 18 юни

Седмото издание на младежкия рок фестивал за авторска музика S`COOL ROCK FEST ще се проведе на 17 и 18 юни в парк „Лаута“ и ще премине под мотото „Рокът за едно по-добро бъдеще“.

Фестивалът е насочен към ученически рок групи от цяла България. Условията за участие са групата да е съставена от най-малко 50 + 1 % ученици и да има минимум 3 авторски песни. На сцената тази година ще се изявят между 10 и 12 ученически банди, които са подбрани от организаторите.

Водещи и ментори отново ще са членове на популярни групи от родната рок сцена. Известна, доказала се и любима на тийнейджърите група, ще закрие фестивала. Преди основните концерти в двата дни ще се провеждат китарни клиники и уъркшопове като съпътстващи събития с участието на преподаватели от водещи школи по китара в Пловдив. Идеята е младите музиканти да имат възможност да се запознаят с нови техники на музициране, ще овладяват нови знания и умения и ще бъдат стимулирани към творчество.

Основната цел на S`Cool Rock Fest 2023Основна цел е популяризиране на млади таланти, подкрепа на тяхното творчество и развитието им като бъдещи творци.

Фестивалът няма конкурсен характер и традиционно всички банди получават подаръци от спонсори, вносители на музикална техника, продуцентски компании и други фирми от сферата на музикалния бизнес. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”.

Всички събития в двата фестивални дни: репетиции, уъркшопи, китарни клиники и самите концерти ще бъдат излъчени на живо във фейсбук страницата на феста

https://www.facebook.com/scoolrockfest

Ще бъде създаден кратък филм, който ще представи рок естетиката, съществуваща извън нощните клубове – новите стилове в рока, актуални сред младото поколение и почти непознати за по-възрастните фенове.

„Реализацията на този проект е нашият начин за борба с проблемите на съвремието, обогатяването на музикалната култура и творческия потенциал на младите хора. Като хора, ангажирани с изучаване, представяне и популяризиране на рок културата, отчитаме необходимостта от подобни прояви, които дават възможност за личностно и професионално израстване на новото творческо поколение. Чрез представянето на изцяло авторски песни ще стимулираме на младите музиканти в посока на креативност и оригинално мислене“, споделят организаторите от Сдружение “Активна подкрепа за креативност”.