"Паник стейшън"

"Паник стейшън"

Под тепетата най-после звучи рок, а ученическите банди, които ще се състезават на фестивала S’cool rock fest от 11 март до 2 юли ще покажат, че музиката, свободата и огънят, който носи, могат да се обединят в едно.

Фестивалът се провежда за трета поредна година. Събитието е част от културния календар на Община Пловдив за 2017 година, а финансовата подкрепа е в размер на 10 000 лева.

Вече има записани 9 групи от 5 града – Пловдив, София, Варна, Добрич и Ямбол. Записването продължава до края на март, така че организаторите са сигурни, че подобно на миналогодишното издание и сега ще участват поне 20 младежки банди.

За организаторите на феста, той се е превърнал в кауза. Ментори тази година ще бъдат членове на групите Downer Kill и Paranormal, които са познати на обществото и изкараха кариерата си на едно добро начално стъпало.

Фестивалът няма конкурсен характер. Идеята е да се даде  поле за изява на дебютанти на голяма сцена, оборудвана с професионална апаратура, и то пред публика, която да оцени и подкрепи таланта им. Задължителното условие е  да изпълняват авторски парчета.

S’COOL ROCK FEST ПЛОВДИВ 2017 ще се проведе на два етапа:

  • Шест до осем предварителни концерта, които ще се проведат в Център за сценични изкуства Stage 51 от март до май. Начало 11-ти март- STAGE 51.
  • Същинската част на фестивала, който ще премине под формата на S’coolRockCamp на 30 юни,1 и 2 юли в парк ЛАУТА! Ще бъде изградена сцена и в непосредствена близост ще бъде обособена зона за палатков лагер. Предвиждат се уъркшопи, игри, демонстрации. За ментори на групите тази година са поканени Славчо Николов от БТР, Бонзи от ODD CREW, както и членове от групите DOWNER KILL и PARANORMAL.