ОУ „Захари Стоянов” събра 1375 лева, които ще бъдат преведени за лечението на 25-годишния младеж

Да съберат средства, с които да подпомогнат лечението на студента по медицина от Пловдив Петър Радев. Това бе каузата на коледния базар на учениците от ОУ „Захари Стоянов”. Децата подредиха празнични украшения и приготвени у дома кулинарни вкусотии, които бяха разпродадени в голямото междучасие. Събраната сума от 1375 лева ще бъде дарена на 25-годишния младеж, който не успя да завърши, защото дни преди последния му държавен изпит бе диагностициран с остра миелоидна левкемия. Той има спешна нужда от животоспасяваща трансплантация на костен мозък. Вече са намерени няколко съвместими донора, но са необходими средства за хоспитализиране и трансплантация, които възлизат на около 1 000 000 лева.

Негови приятели стартират кампания за лечението му.Пепо вече е преминал първия курс на химиотерапия в Университетската болница в Майнц, показателите му са отлични и очакванията са в най-скоро време да бъде извършена трансплантацията.

Директорът на ОУ “Захари Стоянов” Елена Искилиева благодари на всички родители, ученици и учители, които са подкрепили благородната кауза. Ето банковата сметка за дарение:

Банка ДСК

IBAN: BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF

Титуляр: Петър Златков Радев