Провокацията към учениците е да натрупат точки с участие в конкурси и с колаж от снимки и послания, свързани с пандемията

След като вече стартира третата седмица от дистанционното обучение във всички училища и не е ясно кога ще бъде възстановен традиционният учебен процес, Ученическият съвет на Националната търговска гимназия също реши да мине в онлайн режим. За да не прекъсват комуникацията със своите съученици, членовете на съвета взели решение да създадат интерактивни групи, които да предоставят различни начини за развлечение. За всяка изпълнена задача участникът ще бъде оценяван, като максималният брой точки е 10. В края на седмицата ще има класация, а гимназистът с най-висок резултат ще има възможност да посети виртуален музей.

Онлайн инициативите стартират от днес и са разпределени в 5 групи. В “Знаете ли, че?” към учениците е отправена провокация “Интересни факти за човека”. “Какво правите по време на карантина” е темата на  конкурса за рисунка, която може да бъде и дигитална. “Неща, които знаем…или не съвсем” – върху това трябва да разсъждават участниците в “Quizizz”. Загадки и логически задачи, както и колаж от снимки с различни послания, свързани с пандемията са другите предизвикателства към гимназистите от Търговската, които се качват на  фейсбук страницата на Ученическия съвет и в инстаграм профила.