“Замени дезодоранта, спаси Земята”, призовават в проект децата от училище “Дружба”. Природни карти на България от хартия и семена излага СОУ “С. Велики”

DSCF9123

Карти на България от природни материали, рисунки и мини проекти на екологична тема са подредили в Природонаучния музей ученици от частно училище “Дружба” и от СОУ “Цар Симеон Велики”. Двете школа се обединяват за съвместната експозиция, която е подредена на първия етаж в музея и е посветена на опазването на околната среда и ресурсите на Земята. Експонатите са изработвани в часовете по география, човек и природа, изобразително изкуство и в клубовете по извънкласни дейности.

“Замени дезодоранта, спаси Земята” е проектът на Лидия, Мерве и Мария от частното училище. Момичетата посочват последиците от използването на дезодорантите, които водят до главоболие, световъртеж и могат да предизвикат дори астма, затова дават съвети как да ги заменим д направени в домашни условия антиперспиранти. За целта е достатъчно да си набавиш сода, кокосово масло, царевишно нишесте и етерични масла.

Природни карти на България от хартия и семена са сътворили петокласници от СОУ “Симеон Велики”. Особено оригинални са етнографските карти с мини фигури, които представят традиционните костюми за съответния регион. Друга част от проектите са посветени на Слънчевата система.

DSCF9119

DSCF9118