Учениците от ОУ „Алеко Константинов“ получиха свидетелствата си за основно образование на емоционална церемония в аулата на Аграрния университет

Грамота за усилията да направи училището място, където ученето е удоволствие, за търпението, постоянната подкрепа и готовност да изслуша и разбере получи директорът на ОУ ”Алеко Константинов” Марияна Найденова от Ученическата академия на седмокласниците. Тя бе удостоена с приз в категория „Лидерство и доброта“ на емоционална церемония, на която седмокласниците получиха свидетелствата си за основно образование. Тържеството, на което главните действащи лица бяха учениците, се състоя в аулата на Аграрния университет.

За велик алхимик, който умее да запалва любовта към науката у всеки, Академията обяви зам.-директора по учебната дейност Лилия Топчийска. А умението да разтанцува душите и да превърне стъпките в изкуство донесе на административния директор Запрян Атанасов приза „Несравним талант“.

За учител вдъхновител бе обявен преподавателят по български език Величка Янкова, която призова учениците да не забравят силата на словото, а Цветелина Стойчева – учител по математика, заслужено взе грамота „Безкрайна нежност по 3,14“. Властелин на музиката, майстор на визуалните изкуства, сръчни ръце, самая красивая матрьошка, kindness  like superpowers“, бяха отличията за преподавателите по останалите предмети.

„Можем да направим с гордост равносметка за пътя, който сме изминали дотук, а мястото, на което се намираме днес, символично ни показва посоката към израстването ни като свободни личности“, казаха водещите Божидар и Ели.

Обръщение от името на седмокласниците отправиха Елена Тодорова от 7.б клас и Антония Арнаудска от 7.в клас. Те благодариха на учителите и родителите за подкрепата, поискаха прошка за неволните грешки и детински постъпки, уверявайки ги, че днес вече са по-умни, по-уверени и по-знаещи, готови да носят отговорност.

Директорът Марияна Найденова поздрави випуск 2024 за изключително високия резултат на националното външно оценяване, който отрежда четвърто място на училището в областта и изрази увереност, че всички седмокласници ще попаднат в желаната от тях гимназия, за да надградят знанията и уменията си. Медали получиха пълните отличници, които завършват с успех 6,00 от свидетелството за основно образование: Антония Арнаудска, Божидара Станилова и Владислава Владимирова.

Първи на сцената да получат удостоверенията си излязоха Елена Тодорова, която има 99 точки на НВО по български език и 97 точки по математика, и Божидар – 95,50 точки по български и 96,50 точки по математика.

Поздрав към всички поднесоха Теодора Патова от 7.г клас с песента “ Je T’aime” и училищният танцов състав „Детска магия“.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.