Ученици от Пловдив се включват в кампанията „Мисия полицай“, като ще патрулират по улиците и булевардите в града. Кампанията на областната дирекция на МВР е с цел безопасно шофиране. Началото ще бъде дадено днес в Езикова гимназия „Иван Вазов” от началника на отдел „Охранителна полиция” комисар Костадин Костов и началника на Регионално управление на образованието Антоанета Пакова.

В рамките на един учебен час младежите ще добият реална представа какви усилия полага полицията за осигуряване на безопасността на движението. Вниманието на учениците ще бъде насочено и върху причините за тежките катастрофи и начините да бъдат избягнати. При възможност нагледно ще им бъде демонстриран линейният подход за проверка на водач в нарушение.

В рамките на кампанията около 2300 зрелостници от различни училища присъстваха на прожекциите на късометражния филм на режисьора Христо Порязов “Защо аз?”, организирани от сектор “Пътна полиция” и РУО като по-различен подход да се повлияе върху съзнанието на бъдещите млади шофьори.