Домакин на събитието, което ще се проведе от 14 до 16 април, е Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване

Ученици от 9 професионални гимназии и професионални паралелки в средните училища си дават среща в Пловдив на националното състезание „Производство на изделия от дървесина – мебели, стилни мебели и дърворезба“, организирано от МОН. Домакин на събитието, което ще се проведе присъствено от 14 до 16 април, е Професионална гимназия по вътрeшна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“.

Целта на надпреварата е да даде възможност на учениците да покажат професионални умения за изработването на стилни мебели и да представят изделията си. Всеки отбор се представя с по трима участници и един ръководител в една от категориите: мебели за обзавеждане, стилни мебели и дърворезба.

Творчество и артистичност, прецизност и качество на изработката, аранжиране и презентиране на колекцията са основните критерии, по които експертното жури от представители на бизнеса и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост ще оценява ученическите изделия. Най-добрите ще получат грамоти, купи и плакети. За всички участници от градовете Свищов, Русе, Троян, Велинград, Варна, Ямбол, Хасково, Сливен и Пловдив са предвидени и предметни награди.

Докато учениците  се състезават, техните ръководители ще направят обиколка из работилниците на ПГ по вътрешна архитектура и дървообработване, за да се запознаят с най-новите машини и модерно оборудване. Домакините ще се представят на форума с детско обзавеждане.