Домакин на събитието, което ще се проведе от 27 до 29 април, е Професионалната гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване

Ученици от професионални гимназии и професионални паралелки в средните училища си дават среща в Пловдив на националното състезание „Производство на изделия от дървесина – мебели, стилни мебели и дърворезба“, организирано от МОН. Домакин на събитието, което ще се проведе присъствено от 27 до 29 април, е Професионална гимназия по вътрeшна архитектура и дървообработване „Христо Ботев“.

Целта на надпреварата е да даде възможност на учениците да покажат професионални умения за изработването на стилни мебели и да представят изделията си. Всеки отбор се представя с по трима участници и един ръководител в една от трите категории: мебели за обзавеждане, стилни мебели и дърворезба.

Творчество и артистичност, прецизност и качество на изработката, аранжиране и презентиране на колекцията са основните критерии, по които експертното жури от представители на бизнеса и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост ще оценява ученическите изделия. Най-добрите ще получат грамоти, купи и плакети.