50 лева бонус на месец получиха 8 отличници без отсъствия в СОУ „Ч. Храбър”

 

Четирима зрелостници получиха извънредна стипендия  за доброта.
Четирима зрелостници получиха извънредна стипендия за доброта.

 

Осем отличници без нито едно неизвинено отсъствие получиха днес стипендии на тържествена церемония в СОУ „Черноризец Храбър”. За пета поредна година Училищното настоятелство осигурява бонуси за изявени на олимпиади и състезания възпитаници на училището, които имат успех минимум 5.50. Предложенията кой да получи стипендия са давали всички класове, така че недоволни няма.

Финансов стимул за октомври, ноември, декември и януари получиха Петър Петров от 8а и Борис Пехливанов от 8б клас. Виктория Велева и Васил Велев са наградените деветокласници. Отличените ученици от 10 клас са Милена Цанкова и Паолина Велинова. Таня Узунова и Пламен Домусчиев са зрелостниците, на които кметът на район „Тракия” Костадин Димитров връчи грамоти и плик със сума за първия срок.

„Децата са не само стимулирани, а и устремени да покажат най-доброто от себе си”, коментира ефектът от бонусите директорът на училището Елена Кисьова. Тя даде извънредна стипендия на четири момчета от 12 клас за доброта. Абитуриентите участвали във всяко събитие на училището като водещи, сценаристи и озвучители, включвали се в благотворителните акции за социално слаби ученици.

На празника бяха презентирани и учебните фирми към „Джуниър ъчийвмънт” – „Биохолдинг” за производство на сувенири от природни материали, и „Зелен свят” за бижута.