Заради епидемичната ситуация повечето дейности до момента се провеждат онлайн

Видеоклипове и 3D модели на училището майсториха ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“. Повод за инициативите и конкурсите под мотото „С пламъка на Паисий“ е 60-годишнината от основаването на учебното заведение.

„За съжаление това, което планирахме, се наложи да бъде изместено в по-топлите месеци, когато се надяваме да бъдат разхлабени противоепидемични мерки. Предстоят още изяви, които ще съберат енергията на бивши и настоящи възпитаници, спортни състезания, конкурси в областта на изкуствата и патронният празник“, каза директорът Ирена Душкова.

Заради епидемичната ситуация повечето дейности до момента се провеждат онлайн. Децата изявяват талантите си в осем категории –  „Паисий и История славянобългарска“, „Философия“, „Български език“, „Българска история“,  „Изобразително изкуство“, „Компютърна рисунка“, „ЗD модел на моето училище“, видеоклип.

За Деня на Земята училището преобрази интериора си с постери, макети и рисунки. Състезателните задачи, посветени на съхраняването на природата, дадоха възможност учениците от прогимназиалните класове да представят своите мечти за един по-чист свят в презентации, есета и стихотворения. Гимназистите озелениха дворните пространства.

В училищния амфитеатър прозвучаха „Клетва пред Земята“, музикални поздрави от най-малките, а в небето полетяха балони с послания.