IMG_20170622_114331

Четвъртокласници подложиха на кръстосан разпит кмета на район „Северен” Ральо Ралев. Въпреки че са във ваканция, децата гостуваха на администрацията като участници в групи по интереси, насочени към опознаване на родния град и управлението му. Малките гости  от СУ „Пейо Яворов” искаха да знаят какво е да си кмет, с какви проблеми се сблъсква неговият екип, кои са големите проблеми и как се решават.

В продължилата част обиколка из кметството те научиха къде са неговите очертания на картата на Пловдив, колко са жителите му и че най-често обсъжданите проблеми са пътища и тротоари, нови паркоместа, повече детски и спортни площадки, озеленяване и обезопасяване на местата за отдих.

Учениците бяха впечатлени от огромната служебна поща, която кметът обработва ежедневно, от многобройните срещи, които провежда, от десетките места, които посещава. Те обаче не спестиха и лични въпроси към Ральо Ралев – за мечтите му, семейството и начина, по който прекарва свободното си време, какъв иска да го запомнят гражданите на „Северен”.

„Зад сполуките в управлението стои многочасов труд, в работата си най-високо ценя екипността, без която не може да има истински успех”, каза райкметът и пожела на децата да се уважават и подкрепят, напомни им да четат много,  да спортуват и да бъдат упорити, когато преследват мечтите си