Събраните средства от благотворителните базари на ПГ по кожени изделия и текстил бяха дарени на нуждаещите се

Ученици от Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил зарадваха предпразнично деца от Украйна, настанени в манастира „Св. Козма и Дамян” в Куклен. След като научили, че в светата обител се намират нуждаещи се, избягали от войната в родината си, младежите решили да изработят бижута от кожа, несесери, ключодържатели, книгоразделители и украшения с великденски мотиви, които предложили на благотворителни базари. За втори пореден път се включили в инициативата на Младежкия център, останалите изложили на щанд в училище.

Събраните средства бяха занесени в манастира от директора Михаил Казанджиев. Той увери, че училището ще продължи да покрепя настанените в манастира майки и деца, като следващият път ще ги зарадват с дрехи и обувки.

Моделиер-технолозите взеха участие и в националния конкурс “Млади таланти в модата”, организиран от МОН. Те се представиха със съвременен вариант на народна носия, реализирана по идея на Наталия Малечкова, инж. Дорка Недева и инж. Валентина Георгиева с учениците от 10 б, 10 в и 11 б клас.