Доброволческата акция на ОУ „Кочо Честеменски“ за набиране на хранителни продукти е в подкрепа на инициативата на техни връстници от Правец

Великденска вечеря на възрастни хора в нужда подаряват учениците на ОУ „Кочо Честеменски“. В Великден  благотворителната акция обедини ученици, родители и учители, които събраха хранителни продукти.

Членовете на Ученическия съвет прочели в социалната мрежа за инициативата на свои връстници от Правец.  Юнона Кириакиду и нейния доброволчески отряд традиционно организирали благотворителни събития в подкрепа на нуждаещите се в града и региона.

Консерви, козунаци, ориз, леща, боб, захар, брашно, олио, пакетирани сушени плодове и ядки, опаковани в кашони от по 20 килограма, заминаха днес за Правец, за да бъдат разпределени и доставени на домакинствата за празниците.

„Това, което изпращаме, са нашите добри пожелания и усмивки, защото искаме да зарадваме някого в нужда,“ казва Анна-Мария Коларова от 5 б клас.

„Мъчно ми е, когато виждам тъжни хора, самотни и сякаш изгубили надежда. Много ми се иска това, което направихме, да ги накара да се чувстват по-добре“ – допълва съученичката ѝ Анастасия Райчева. Според Николай Велчев Възкресение  означава надежда и дава сигурност, че накрая побеждават любовта, истината и животът.

Директорът Златка Алдженаби приветства инициативата на Ученическия съвет и благодари на всички, които се включили, за отзивчивостта  и добросърдечието.