Отборите на двете училища защитаваха тези по темата за употребата на наркотици в заключителния етап на образователната програма на Висшия съдебен съвет

Ученици от Хуманитарната и от Националната търговска гимназия премериха сили в правен дебат по образователната програма „Съдебна власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища  и прокуратури“. Заключителната проява за настоящата учебна година бе организирана от Апелативна и Окръжна прокуратура – Пловдив и Окръжен съд – Пловдив.

Дебатът се проведе в Актовата зала на Хуманитарната гимназия, а темата бе свързана с опасностите от употребата на наркотици и наказанията за държането и разпространението им. Участваха два отбора от по четирима ученици от двете училища, които показаха отлични познания по темата, изразиха своите тези и аргументи и представиха атрактивно наученото през годината.

Прокурорите Тодор Деянов и Ваня Христева и съдия Розалия Шейтанова поздравиха отборите на двете училища за добрата подготовка, умението да излагат и защитават аргументите си и познаването на правната материя. В ролята на публика влязоха ученици от 10 и 11 клас на Хуманитарната гимназия и от паралелката „Съдебна администрация“.

Участниците получиха като подарък Конституция на Република България, удостоверение за отлично представяне и ваучери за книги. За библиотеката на двете училища също бяха подарени ваучери за книги.

Образователната програма се реализира съвместно от ВСС и Министерството на образованието. Нейната цел е формиране на правна грамотност и култура сред учениците и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.