IZLOZBA PRAKTIKA POSTER2020_60X84cm_PRINT

Ученици от Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ ще гостуват чрез виртуален Ден на отворените врати в Апелативна прокуратура с изложбата „Краят на лятото“. Официалното откриване ще бъде проведено онлайн на 11 ноември, заради мерките срещу разпространението на коронавируса.

Събитието се провежда под мотото „Правото е изкуство за доброто и справедливото” и е организирано от Апелативна прокуратура, съвместно с Окръжна и Районна прокуратура.

В експозицията ще бъдат представени произведения на ученици от 10, 11 и 12 клас от всички специалности на Художествената гимназия. Творбите са създадени от младите таланти по време на учебно-творческата практика през септември, проведена в Пловдив и Приморско.

Картините ще бъдат показани и във виртуална изложба в официалните сайтове на НХГ „Цанко Лавренов” и на Апелативна прокуратура.

Ученици от 10 и 12 клас от специалност „Стенопис” украсиха една от външните стени на гимназията с няколко стенописни композиции в класическата техника „сграфито”. Проектите за стенописите са създадени от гимназистите по време на дистанционното обучение. Изпълнението в материал направили в периода през октомври в часовете по учебно-творческа практика. Ръководител на проекта е преподавателят Атанас Камешев, който напътствал учениците през всички етапи на реализацията на проекта. Чрез стенописите се продължава традицията да се естетизира външното и вътрешно пространство на сградата на Художествената гимназия.