Отборът по банкиране с ръководител Величка Дръндарова
Отборът по банкиране с ръководител Величка Дръндарова
Отборът по банкиране с ръководител Величка Дръндарова

Ученичка от Националната търговска гимназия  в Пловдив стана шампион на Националното състезание по банкиране, което се проведе в Стопанската академия в Свищов. Абитуриентката Стоянка Талантинова се класира на челно място и влиза без изпит по първо желание в академията. Тимът на Търговската под тепетата се представи отлично в отборната надпревара и обра всевъзможни награди на на третото издание на надпреварата, в което участваха  19 училища от страната със 108 ученици.

Отборът на Търговската гимназия бе съставен от петима ученици от XII клас, специалност “Банково дело”, под ръководството на Величка Дръндарова. Яница Чилингирова се класира на трето място и също е приета без изпит в академията.Наталия Рогова получи специалната награда на „Прокредит Банк”, а Мария Спасова – специалната награда на Застрахователно акционерно дружество „ОЗК – Застраховане”. Гергана Кировска бе удостоена със специалната награда на магистърска програма ”Финансово управление в публичния сектор”.

Друг отбор от зрелостници на гимназията донесе  трето място на състезанието  по счетоводство в УНСС. В него влязоха трима ученици от XII клас от специалностите „Оперативно счетоводство“ и  „Митническа и данъчна администрация“ под ръководството на Димитър Тенев. За подготовката на учениците имат заслуги учителите Пенка Миленчева,Елена Тенева и Мария Стойчева.

В индивидуалното състезание  Соня Цветкова  се класира пета и е приета  без изпит в УНСС. Кристияна Малинова е шеста, а Поля Нанкова – седма.

Отборът по счетоводство, воден от Димитър Тенев
Отборът по счетоводство, воден от Димитър Тенев