Училището отбеляза своята 45-годишнина с множество инициативи, сред които годишна изложба на ученици в Старинен Пловдив

Ученици от СУ “Черноризец Храбър” дариха свои картини, рисувани в часовете по изобразително изкуство, на родната къща на големия български художник Златю Бояджиев. Младите таланти, придружавани от преподавателите Ели Рангелова и Камелия Йорданова, посетиха Брезово, за да видят мястото, откъдето започват животът и творческия път на майстора на четката.

След като разгледаха двуетажната постройка с подредените в нея репродукции, учениците посетиха светското училище в Брезово, превърнато в Музей на образованието, както и храм “Св. Димитър”. В двора на църквата се проведе пленер на открито.

Цялото посещение бе заснето от ученици от група по фотография.

СУ „Черноризец Храбър“ отбелязва своята 45-та годишнина рожден ден с множество инициативи, сред които и представителна изложба в експозиция „Мексиканско изкуство“ в Старинен Пловдив. Със свои рисунки и декоративни проекти участват ученици от 5 до 10 клас. В картините на децата може да се види многообразието от теми, жанрове и използвани техники. С фотографии участват гимназисти от 8 и 9 клас от паралелката по графичен дизайн.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.