Сайт „Електронна библиотека” донесе призовото място на екипа от млади предприемачи в национално състезание

image-a2593970b532071b456d1a41b1f53751b56cd8a41bb13d458af42b1c3e6d84f5-V

Единадесетокласници от Спортното училище показаха завидни предприемачески умения и се класираха на трето място в състезанието “Visionary Unique Minds” или “Вдъхновяващи Уникални Умове”, организирано от Висшето училище по мениджмънт. Екипът на ученическа компания „WEEZAM” в лицето на Зинайда Андреева, Велина Личовска, Валери Войнов и Евтим Гьондров  се класира на трето място сред 23 отбора от страната. Пловдивските младежи, начело с преподавателя си Гергана Джарова и ментор Гала Цанова, спечелиха с идеята си за сайт „Виртуална бибилиотека”. Разработката им донесе 250 евро стипендия за обучение във висшето училище за всеки от отбора.  Идеята е, след като се регистрираш в сайта, да можеш да пишеш истории, разкази, стихотворения или да четеш вече качени текстове. Потребителите имат опция да създават книги, към които се изискват корица, заглавие, резюме, категория. Менюто позволява качването на части или добавяне на харесани книги към личната библиотека.

За да се класират на финала на състезанието, изискването към отборите било да  докажат, че идеята им е иновативна и успешна. Видеопрезентацията на проекта трябвало да привлече максимален брой гледания и харесвания в Youtube и последователи в Twitter. Освен това участниците трябвало да създадат и група на продукта си в LinkedIn, както и да привлекат поне един инвеститор.

2 КОМЕНТАРА

  1. Браво на нашите деца. В СУ”Васил Левски” -гр. Пловдив имае не само добри спортисти, а и успешни ученици . Велина, Зина , Евтим и Валери обединяват в себе си и двете.

  2. Браво, гордеем се с вас. Продължавайте с упоритост и постоянство да следвате мечтите си!

Коментарите са затворени.