Интердисциплинарното занятие се осъществи онлайн, никое от децата не знаеше връстниците му зад монитора от коя част на света са, поясняват от ОУ „Васил Петлешков“

Ученици от Пловдив и Гданск реализираха съвместен урок, на който трябваше да покажат знания по английски, география и информационни технологии. Ментори от града под тепетата бяха преподавателите от ОУ „Васил Петлешков“ Николина Барбутева и Людмила Танчева, а от полска – учителят по IT Марек Каниевски от училище Fundacja Edukaya w Drodze. Интердисциплинарното занятие се осъществи онлайн чрез платформата Google for Education.

„Нито един от участниците не знаеше учениците зад монитора от коя част на света са. Те трябваше с помощта на географска карта, Yes/No questions на английски език и хромбук устройства да се локализират в кой континент са разположени, а след това да открият държавата, града и училището на всеки един от присъстващите. Урокът се превърна в забавна игра, в която учителите бяхме само ментори за успешна комуникация, а учениците успяха да се справят самостоятелно със задачите си“, пояснява Людмила Танчева – зам.-директор и учител по английски език.

На финала учениците на ОУ „Васил Петлешков“ поздравили полските си връстници с „Една българска роза“ своите връстници

Този формат на урока, известен като Mystery Skype, дава шанс на ученици от различни части на Европа и света да упражнят своите знания по английски, география и информационни технологии едновременно в реална и виртуална среда“.

Идеята се ражда като продължение на участието на Барбутева и Танчева в проекта “Teachers in action”, финансиран по програма „Еразъм+“, и контактите, които създават при мобилността си във Финландия.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.