Пловдивчани могат да правят номинации в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворство

За поредна година учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще търсят най-добрия човек. Днес стартира 11-тото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която е продължение на традиционната акция „Най-добър човек“. Гимназистите ще разположат „Пункт на добротата“ на 16 май от 10.30 часа на Главната улица, където всеки може да разкаже историята на свой близък, приятел или човек, на когото благодари и от когото се възхищава. Тази година датата съвпада с Международния ден на наследствения ангиоедем и по този повод на минувачите ще бъдат раздавани и стикери в подкрепа на хората с рядката диагноза.

Номинации ще се приемат в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество.

След приключване на гласуването историите ще бъдат разгледани от жури, в което се включват създателят на инициативата „Пловдив – град на доброто“ Йорданка Петкова (категория „Социална дейност“), председателят на Национален алианс за работа с доброволци Ренета Венева (категория „Добротворчество“), директорът на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева за “Образователна дейност”. Тази година към журито се присъединяват и миналогодишният носител на приза „Посланик на доброто“ – основателят на сдружение „БГ бъди активен“ Ласка Ненова за категория „Градско развитие.

Номинации се приемат от днес до края на месеца на специално създадения сайт: https://gradnadobroto.plovdiv.bg/

Официалната церемония по награждаване ще се състои на 7 юни от 18 часа на Римски стадион.