Стартира десетото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“

Ден след като посрещнаха президента Румен Радев, ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника дадоха старт на кампанията „Пловдив – град на доброто“. По традиция те разположиха щанда си на Главната улица и приканваха минувачите да номинират хора, направили добро. От днес до 15. юни пловдивчани ще имат възможност да предлагат личности, които безкористно подават ръка на човек в нужда или допринасят за развитието на общество, на www.gradnadobroto.plovdiv.bg. Номинациите са в категории образование, социални дейности и здравеопазване, добротворчество и градско развитие.

„Пловдив винаги е бил красив, не само заради архитектурата си, а и заради добрата енергия на хората, които живеят в него. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“. Това послание отправи Йорданка Петкова – председател на Националния алианс на хората с редки болести и учредител на кампанията.

Според директора на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева тази инициатива е заразителна и децата се включват с желание. Всяка година край щанда на открито са ученици от различен випуск и те си предават доброто.

Сред първите номинации в специално оформената от гимназистите тетрадка бе за управителя на УМБАЛ „Каспела“ проф. Илиан Дойков. „Защото има голямо сърце и не дели пациентите“, е мотивът за номинацията.

Официалната церемония по награждаването ще бъде на 22 юни.