Стартира десетото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“

Ден след като посрещнаха президента Румен Радев, ученици от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника дадоха старт на кампанията „Пловдив – град на доброто“. По традиция те разположиха щанда си на Главната улица и приканваха минувачите да номинират хора, направили добро. От днес до 15. юни пловдивчани ще имат възможност да предлагат личности, които безкористно подават ръка на човек в нужда или допринасят за развитието на общество, на www.gradnadobroto.plovdiv.bg. Номинациите са в категории образование, социални дейности и здравеопазване, добротворчество и градско развитие.

„Пловдив винаги е бил красив, не само заради архитектурата си, а и заради добрата енергия на хората, които живеят в него. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“. Това послание отправи Йорданка Петкова – председател на Националния алианс на хората с редки болести и учредител на кампанията.

Според директора на ПГ по хранителни технологии и техника инж. Людмила Ганчева тази инициатива е заразителна и децата се включват с желание. Всяка година край щанда на открито са ученици от различен випуск и те си предават доброто.

Сред първите номинации в специално оформената от гимназистите тетрадка бе за управителя на УМБАЛ „Каспела“ проф. Илиан Дойков. „Защото има голямо сърце и не дели пациентите“, е мотивът за номинацията.

Официалната церемония по награждаването ще бъде на 22 юни.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.