Пловдивчани могат да правят номинации в четири категории – образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворство

За поредна година учениците от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще търсят най-добрия човек. Днес кметът Здравко Димитров даде старт на кампанията „Пловдив – град на доброто“, която е продължение на традиционната акция „Най-добър човек“. Гимназистите ще разположат „Пункт на добротата“ на 13 юни на Главната улица, където всеки може да разкаже историята на свой близък, приятел или човек, на когото благодари и от когото се възхищава.

Основен двигател на инициативата е Националният алианс за хора с редки болести.

Кметът призова пловдивчани да номинират и отличат съвременните примери на проява на доброта.Четирите категории са: образователна дейност, социална дейност, градско развитие и добротворчество. Номинациите се правят онлайн в специална форма на официалния сайт на кампанията: www.gradnadobroto.plovdiv.bg в срок до 17 юни.

В журито на конкурса „Пловдив – град на доброто“ са поканени деветима специалисти с принос в категориите за номинации. Сред тях са двама училищни директори – Людмила Ганчева на ПГ по хранителни технологии и техника, и Грозденка Николова – на ОУ „Душо Хаджидеков“. Член на комисията е и ректорът на Медицинския университет проф. Стефан Костянев.