Изложба под мотото „Зимен Старинен“ ще открият ученици от втори и трети клас на ОУ „Екзарх Антим I“ на 15 декември в къща „Хиндлиян“ в Старинен Пловдив. В експозицията са включени 24 рисунки, архитектурни пейзажи от резервата, като по този начин училището се присъединява към поредицата инициативи „Светлина и надежда в Стария град”, който се провежда в навечерието на коледните и новогодишни празници.

Архитектурните пейзажи, които не са включени в изложбата, са изложени във фоайето на училището и ще бъдат предложени на традиционния за благотворителен базар, който тази година ще се състои на 20 декември от 17:30 часа.

„С инициативите, свързани със създаването на архитектурни пейзажи от Стария град, провокираме децата не само да опознаят в детайли културните забележителности на родния си град, но и да усетят духа и магията на Старинен Пловдив, да съпреживеят с всичките си сетива историите, които шепнат калдъръмените му улици, да разкрият тайните на къщите, красящи Трихълмието, да  разказват с любов за най-стария жив град в Европа“, казва директорът Катерина Василева.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.