Директорът Веселина Карапеева вози с личния си автомобил гимназистите, за да честитят лично празника и поднесат паното „Благодарим за всеотдайността!“

Ученици от Математическата гимназия обиколиха днес всички болници и ДКЦ-та в града, за да поздравят ръководствата и персонала по повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници. Тъй като в момента са в пролетна ваканция, момчетата и момичетата имали възможност да отделят достатъчно време да реализират идеята си, лично да посетят всяко от лечебните заведения и да подарят изработено от тях пано „Благодарим за всеотдайността“. За да им спести време, директорът Веселина Карапеева предложила да ги вози с личния си автомобил.

Инициативата е на Ученическия съвет, за да изкаже уважение към хората на първа линия в условията на пандемия, които ежедневно спасят човешки животи. В продължение на седмица учениците събирали послания от всеки клас, за да изработят колажа с помощта на преподавателя си Изабел Попова. „Признателност от сърце!“, „Благодарим ви за грижите. Продължавайте да вършите работата си с любов и отдаденост!“, „Всичко ще отмине! Благодарим ви!“ са част от пожеланията, отправени от децата.

„Обиколихме първо лечебните заведения с Ковид отделения, а най-голямата ни награда беше да видим усмивките на всички тези хора при изненадата ни“, сподели Карапеева.

Ако не успят днес да посетят на място всяко от 28-те лечебни заведения от списъка им, гимназистите ще продължат и утре.