„Да пазим природата!”, призовава постерът на децата от ОУ „Захари Стоянов”

Ученици садиха дървета и цветя край дома си и отправяха послания да пазим природата и да се грижим за нея. Инициативата на ОУ „Захари Стоянов” по повод Международния ден на Земята не се случи в двора на училището, предвид извънредното положение, а в домашни условия. На призива за отбелязване на 22 април се отзоваха ученици от всички паралелки от 1 до 7 клас, учители и родители.

Още преди празниците децата получили задача да оправят свой призив към обществото и така да привлекат вниманието към проблемите, свързани с опазването на околната среда.  Класните ръководители в седмицата от 13 от 19 април събирали изпратените им творби по електронен път. Подкрепяни от своите родители, децата изработили постери с послания:  “Да опазим нашия дом!”, “Аз обичам природата и се грижа за нея”, “ Да спасим планетата като засадим дърво”, “Опази Земята днес, за да я има и утре!”, “Бъдещето на Земята зависи от всеки един от нас!”, “Грижете се за природата, пазете я чиста!”. Мнозина се включили в инициативата с рисунки, други засадили дърво.

От всички получени снимки учителите изработили общ постер, с който училището отбелязва на Международния ден на Земята, а самите произведения ще бъдат поставени на обща изложба след възстановяване на присъствените занятия.

Тази година Денят на Земята се отбелязва за 50-ти път.  Темата на кампанията е “Действия срещу изменението на климата – огромното предизвикателство на нашето съвремие”.