Ученици от цялата страна ще могат да изпратят в Космоса картички със свои послания към бъдещето, като опишат или нарисуват своите отговори на въпроса „Защо Земята има нужда от Космоса?“.

България става част от програмата на предприемача и филантроп Джеф Безос – “Космическа Поща”. Пощенските картички не само ще полетят при предстоящите изстрелвания на ракетата “Ню Шепард”, но и ще бъдат изпратени обратно до всеки ученик с пощенска марка „Летял в Космоса”. Така всеки участник ще се сдобие с автентична пратка, пропътувала в космическото пространство.

За да се включат в програмата навреме, картичките ще бъдат събирани от свои специални вестоносци – куриерите на компания „Спиди“. Те ще посетят безвъзмездно всяко едно училище, чиито ученици пожелаят да се включат в “Космическа Поща”. Крайният срок е 23 октомври 2020 г.

В рамките на инициативата #КосмическаПоща американската организация предоставя достъп на учениците и учителите до примерни планове за уроци, както и редица предизвикателства, които да провокират техните разсъждения и дискусии по темата.

За повече информация: https://www.clubforfuture.org/mission-1-bulgaria/