Близо 4000 лева събраха от коледния си базар на „Лаута“ ученици от СУ „Черноризец Храбър“, с които направиха коледни подаръци на нуждаещи се

Със спортни екипи и чадъри зарадваха децата от центровете за настаняване от семеен тип ученици от СУ „Черноризец Храбър“. 6 паралелки се обединиха в благотворителната инициатива – 2 б, 2 е, 2 ж, 3 а, 3 е и 4 е клас. В навечерието Рождество учители, ученици и родители застанаха заедно за каузата и организираха базар в парк „Лаута“. На щандовете бяха подредени ръчно направени изделия и кулинарни специалитети.

„Успяхме да съберем сумата от 3937,28 лв. Това надмина и най-смелите ни очаквания и надежди“, казва началният учител Ели Иванова.

970 лева заделили за спортните екипи и за перилни препарати, а още толкова – за Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания. Те се нуждаели от пелени, протектори за легла, хранителни продукти и измиващи препарат, които вече са доставени.

„Дарихме децата, останали без дом и топлина, и с прегръдка. Подадохме ръка и опитахме да направим Коледата им малко по-светла. Защото Коледа е послание за вяра, надежда, добро“, споделя преподавателят Мирела Черняева.

С друга част от сумата били закупени коледни подаръци, хранителни продукти, канцеларски материали и перилни препарати за Кризисен център и преходно жилище „Олга Скобелева“.

1000 лева от събраните на базара ученици, учители и родители решили да дарят за лечението на 9-годишната Никол Томова от СУ “Константин-Кирил Философ”.