Ще уча в Англия, но след това искам да се върна и да се реализирам в родината си, казва12-класникът Костадин Дончев - председател на Ученическия парламент на ЕГ "Пловдив".

Учители срещу абитуриенти във футболен двубой за утрешния патронен празник

DSCF5465

Учениците взеха властта, макар и само за един ден, в Английската гимназия. На директорския стол се настани 12-класникът Костадин Дончев, който цял ден е в трескава подготовка за утрешния патронен празник на елитната гимназия. Наред с неотложните задачи и документацията, той препрочиташе Ботевите стихове и фейлетони за предстоящата матура по български.

В деня на ученическото самоуправление днес тийнейджърите заеха местата на учителите пред бялата дъска и смениха цялото ръководство на училището. За “късмет” на някои от избраните да оглавят гимназията, днес имаше насрочени класни работи и им се наложи на два пъти да се преобразяват от ученици на зам.-директори и обратно.

“Смятам да изпитвам, защото имам съгласието на госпожата. Който знае – ще го поощря, останалите ще си получат бележката, която заслужават”, заяви не на шега 9-класничката Полина Георгиева. Русокосата млада дама влезе в ролята на преподавател по физика и преподава урок за топлинни явления.

Друго си е да влезеш в учителската стая и да кажеш на учителите “колега”, смее се директорът Костадин, докато наглася вратовръзката си. Титулярят Николай Радев категорично заяви, че няма да му се меси в работата, но добави, че няма да има прошка при евентуални гафове за утрешния патронен празник.

Учители ще влязат в битка срещу абитуриенти на зрелищен футболен двубой в Спортната зала на ПУ. Отборите ще са изцяло от представители на мъжкия пол. Надяваме се да ги бием, но дори да поведат, вероятно ще ни се дадат като за последно, са коментарите на 12-класниците преди дългоочакваната среща.