Пропуснатите часове ще се извиняват с бележка от родителя

 

 

 

 

 

Учениците ще могат да отсъстват до 15 дни от училище по семейни причини с бележка от родителя. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков в интервю  по БНТ. В момента тези дни са до 3 с молба към класния ръководител и още 7, но само със санкция на директора на съответното училище.

„Обсъждаме този проблем с различни родителски асоциации през последните месеци. Понякога се налага детето да не посещава училище заради неразположение или семеен проблем. Затова правим промяна в Наредбата за приобщаващо образование – увеличаваме тези отсъствия по семейни парични на 15 за всяка учебна година“, обясни министър Цоков. По думите му ще се облекчи и редът за тяхното използване като молбата за всички полагаеми дни ще се подава само пред класния ръководител. С това ще се разтоварят и директорите на училищата, които досега трябваше да разрешават част от тези отсъствия.

Министър Цоков съобщи още, че започва разработването стандарт за качество на обучението, който ще даде възможност за самооценка на отделните образователни институции, както и външен поглед как се справят с конкретните индикатори за качество.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.