Рекорден брой кандидати за учители по български в гимназията – 41 се борят за 3 места

Учебната година за учениците от 5 до 7 клас на Математическата гимназия започва от 2 септември. Две седмици преди редовния старт за всички, децата от прогимназиален етап на елитното училище влизат в класната стая. В този период те ще изучават само четири предмета – математика, български език, информатика и информационни технологии. В програмата са заложени по пет часа дневно.

До миналата година установената практика беше само за 5-класниците, за да могат да се опознаят и сплотят, но сега вече се прилага като иновация и за останалите. За втора поредна година гимназията е в списъка на одобрените от МОН иновативни училища.

Според иновативния проект на МГ в 8 клас ще се изучава изкуствен интелект. При записването си приетите кандидат-гимназистите имали възможност да изберат дали да се включат в това обучение и тези, които са пожелали, защо ще започнат по-рано училище.

В момента училището провежда интервюта за учители. Рекорден брой кандидати подадоха документите си за обявените вакантни позиции за учител по български език в елитната гимназия. За свободните три места са кандидатствали 41 души, като всички са допуснати до събеседването утре. Огромен интерес има и за преподавателските места по другите предмети. За 1 място по английски се явяват 22 кандидати, по химия – 15, 13 по математика. 10 са желаещите да преподават философия в МГ, съответно 8 и 6 ще се борят за позициите учител по френски и немски.

На 2 септември ще бие първият звънец и в Спортното училище.