22 зрелостници от ЕГ „Иван Вазов“ бяха отличени от зам.-кмета по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов

Зрелостници от първата паралелка, обучавала се по модела 1:1, получиха грамоти от община Пловдив. 22 ученици от 12. ж  клас (с френски език) на ЕГ „Иван Вазов“ и техните преподаватели присъстваха на официалното събитие днес.

„Когато се запознахме преди пет години, на вас се падна честта да сте първата паралелка, която да премине почти изцяло в облачна среда. Сигурен съм, че ви се е струвало по-скоро като детска игра, но вашият успех даде кураж на много директори да тръгнат по този път и от тази есен ще имаме 100 такива паралелки в града. Гордеем се с вас“, каза зам.-кметът по образование и бизнес развитие Стефан Стоянов.

Припомняме, че обучението по модела 1:1 стартира за първи път в България в ЕГ „Иван Вазов“ – с една паралелка в 8 клас, от втория срок на учебната 2018/2019 година. След успешния старт в езиковата гимназия, превърнала се в първото Google референтно училище у нас, още през следващата учебна година се разкриват 4 нови паралелки. През настоящата учебна година са формирани общо 75 паралелки в 17 училища.

Абитуриентите представиха презентация за пътя, който са извървели. „В началото си мислихме, че ще преписваме по-лесно, но се оказа заблуда“, каза Симеон Марков и поясни, че учителите са въвели програма за плагиатство, с която проверяват писмените работи, а по време на тест устройствата не могат да отварят нови прозорци, за да си „помагат“.

Грамоти бяха връчени също на преподавателите, на директора на гимназията Вихра Ерамян и зам.-директора Мария Атанасова.

„Няма как да не се върна в началото и да не призная, че взехме нелесно решение, но сега знам, че е било правилното. Радвам се, че работим с екип, който прави всичко възможно образователният процес да кореспондира пряко с истинския живот. Благодаря за подкрепата на Община Пловдив, защото заедно успяхме да постигнем тези цели, които си бяхме поставили в началото“, заяви зам.-директорът Мария Атанасова.