От утре пък на ротационен принцип са учениците от 5 до 12 клас в Карлово и Куклен

Учениците от община Кричим се връщат от утре в класните стаи без да се налага да бъдат тествани за КОВИД. Общината вече е в зоната с 14-дневна заболеваемост под 250 на 100 000, което дава възможност да се учи присъствено – без ротация и без двукратно изследване всяка седмица.

Община Калояново също се доближава до границата от 250 на 100 000, под която се възстановява присъственото обучение.

От утре в ротация пък са учениците от 5. до 12. клас в Карлово и Куклен. Децата от начален етап ще учат присъствено при два пъти тест за коронавирус всяка седмица и ако в съответната паралелка има 50% съгласие на родителите.

Днес училища от областта са снабдени с допълнителни количества тестове, защото все повече родители дават съгласие за присъствен учебен процес при условие децата да се изследват. Вече има паралелки с възстановен нормален учебен процес и в 3 от четирите училища с преобладаващ брой ученици от малцинствата в район “Източен”. Това са ОУ “Димчо Дебелянов”, ОбУ “Пенчо Славейков” и СУ “Найден Геров”. Първоначално в нито една паралелка в тези учебни заведения нямаше декларации за съгласие от родителите на поне половината деца, за да се върнат учениците в класните стаи.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.