Майка мести дъщеря си в друго училище след заплахи, че отказало да избяга с класа, обявиха от Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и нъплнолетни

15-годишен ученик от ромски произход поискал огънче в час, при това не от съучениците си, а от преподавателката. Момчето захапало цигара и потърсило кой да му я запали. Същият тийнейджър, в друг учебен час, поискал да отреже с ножица кичур от косата на учителката си. Трето провинение на ученика предизвикало кашлица и сълзи на съучениците му, след като започнал да пръска със спрей в класната стая.

За инцидентите съобщи на пресконференция днес Петко Василев, зам.-председател на Общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, но не конкретизира в кое училище е случаят.

Цял клас деца решили да избягат от час, с изключение на две момичета. Съучениците им ги нарочили за предателки и ги подложили на масов тормоз. Потърпевшите станали обект на агресия, онлайн заплахи и саморазправа до такава степен, че майката на едното дете го премества в друго училище.

Двама малолетни са поставили дъска върху гърдите на съученик и се люшкали в двата й края. Гаврата е извършена в Дом за деца без родителски грижи Пловдив. Другите хлапета се притекли на помощ на малтретираното дете, което било прегледано в болница. За щастие травмата не била сериозна, поясни Петко Василев и добави, че се наблюдава ръст на тежките телесни повреди.

На територията на Пловдив за 2017 са регистрирани 109 престъпления, извършени от деца между 14 и 18 години. 119 са били жертва на престъпни деяния.

Ученик, фен на „Ботев” посинил окото на кондуктор в градския транспорт с фланелка на противниковия пловдивски тим „Локомотив”. По време на пътуването враждата била само вербална, но на слизане момчето ударило кондуктора по лицето.

Двеученички от ромски произход с детска количка пък напълнили с крадени телефони под завивките на бебето.