Висшето училище предлага обучение по четири специалности на английски език и по една – на френски

Прием по три нови бакалавърски специалности обявява Университетът по хранителни технологии за идната академична година. В „Технология на храни и ароматични продукти“ ще се изучават парфюмерия и козметика, технология на растителните мазнини и етеричните масла, на тютюна и тютюнопроизводство, на захарите и захарните изделия. „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“ са другите две предложения към кандидат-студентите.

Висшето училище ще приеме 815 бакалаври и магистри за учебната 2021/2022 г. От тях по държавна поръчка са 787 места, каза зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов. Бройките за редовна форма са 513, а в задочна – 274.

Университетът предлага обучение на английски език по 4 специалности: „Технология на храни и напитки“, „Туризъм“, „Индустриален мениджмънт“ и „Компютърни системи и технологии“, а  „Технология на ферментационните продукти“ може да се изучава на френски.

Приоритетните за висшето училище направления и защитени специалности са „Машини и апарати за хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост“ и „Топлотехника“. Държавата ще покрива изцяло или частично таксите за обучение на приетите при сключен договор с работодател.

Втората предварителна онлайн кандидатстудентска сесия в УХТ ще се проведе през април. Документи за участие в нея ще се приемат от 8 до 16 април, а изпитите по математика и химия  са на 17 април.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.