Първата предварителна кандидатстудентска сесия в Университета по хранителни технологии започва утре, на 7 март, когато стартира приемът на документи. Заявления се подават на място, в оторизираните бюра в страната или онлайн до 17 март. На 18 март са изпитите, които също се провеждат онлайн. Началото на изпита по химия и опазване на околната среда е в 9 ч., а по математика – в 11 ч. Продължителността е един час. Веднага след това кандидатите разбират как са се представили и какви оценки са получили, заяви проф. Георги Костов, функционален декан. Той припомни, че изпитите се организират за хората, които нямат оценка от матура или се борят за по-добър резултат.

В УХТ и тази година ще се признават оценките от матурите за прием във висшето училище, както и от ДЗИ за придобиване на професионална квалификация.

Вторият предварителен изпит е на 3 юни, а заявления за явяване се подават от 30 май до 2 юни.

Документи за кандидатстване и желание за явяване на окончателния изпит се подават от 13 до 30 юни на място в университета, в оторизираните бюра в страната или онлайн. Изпитът е на 1 юли, а първото класиране ще бъде обявено на 4 юли.

Всички успешно положили предварителните изпити в УХТ трябва подадат своите документи и да посочат желаните специалности, за които искат да бъдат класирани.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.