На 21 февруари зрелостниците ще могат да се срещнат с преподаватели. Генералният директор на Международната организация на лозата и виното гостува утре във вуза

 

Университетът по хранителни технологии отваря утре производствените си бази и лаборатории за кандидат-студенти. Денят на отворените врати започва 11 часа в аулата на Ректората. Желаещите ще имат възможност да се срещнат с преподаватели, да се запознаят със специалностите, от които се интересуват и възможностите за реализация, както и да посетят учебните зали.

Подробно ще бъдат разяснени условията за кандидатстване, изискванията за формиране на бала в различните направления. Зрелостниците ще бъдат информирани за реда за настаняване в общежитията, за ползване на спортната база, на спортно-оздравителния лагер кай Батак, както и  за възможностите за участие в танцовия състав.

Първите изпити по математика или химия са насрочени на 11 април. Заявления се подават от 1 до 10 април, каза зам.ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов. Втората възможност е на 6 юни, като документи ще се приемат между 1 и 5 юни.

Редовната сесия е през юли. От 16 до 30 юни се подават документи за участие в класиране по специалности за учебната 2020/2021 година, както и за явяване на кандидатстудентски изпит. Датата и на двата конкурсни изпита е 2 юли.

Час преди началото на срещата със зрелостниците, в университета пристига Пау Рока – генерален директор на Международната организация на лозата и виното – OIV.