Ученици от Спортното училище дариха българска и световна класика за школската библиотека, получиха 50 тома от „Феноменът пловдивски спорт“

Благотворителната инициатива „Купи книга – получи усмивка и цвете“ бе кулминацията на Седмицата на четенето в Спортното училище. Ученици дариха българска и световна класика, енциклопедии и книги на английски език за базара, чиято цел е попълване на фонда на школската библиотека. Част от заглавията бяха предложени на символични цени и изкупени за броени минути, а със събраните средства ще бъдат закупени нови издания. Останалите книги ще бъдат поставени на рафтовете в библиотеката.

„Имаше невероятен избор. Аз предпочетох „Троя“ на Стивън Фрай и „Иван Асен II“ на Фани Попова-Мутафова“, каза преподавателят по философия Албена Троева.

Училището получи като дарение и 50 тома от „Феноменът пловдивски спорт“. Автори на книгата са Диян Никифоров, Илия Кисимов и Нейко Дамянов. Никифоров гостува днес в училището и разказа любопитни факти за именити състезатели от града под тепетата. Учениците научиха, че една четвърт от извоюваните от всички български спортисти отличия на олимпийски игри са на пловдивски състезатели. От общо 218 медала, 58 са дело на пловдивчани. Към това трябва да добавим и спечелените 35 златни отличия от световни и 47 от европейски първенства.

Стихове и откъси от разкази в изпълнение на ученици звучаха по училищното радио в Седмицата на четенето.