Училищата с най-много участници във Фестивала на движението, ще получат ваучери за спортни стоки

Flashmove 2015 Bulgaria Plovdiv (1)

С уроци по традиционни български и хора и ръченици, хип хоп, регетон и салса за деца и родители стартира Фестивалът на движението в Пловдив. Началото ще бъде дадено утре в 17.30 часа в Цар-Симеоновата градина. В уроците под открито небе ще се включат The Center, Арт център Алехандро, Royce Dance Studio, Танцово студио Милениум, Get Out, Танцово студио Salsa de Cuba Kids. В рамките на събитието ще бъдат показани множество алтернативни и традиционни движения и спортове.  В съботния ден всеки пловдивчанин може да се включи в тренировките по зумба, филипинско кали, комбинирана аеробика, пилатес, паневритмия. Ще има дори тренировка с детски колички, йога за майки с деца и уроци по каране на ролери. Танцовите занимания са от 9 до 20 часа.

 На 27-ми септември MOVE Week ще бъде закрита с Plovdiv City Run на бул. “Цар Борис III Обединител”. Стартът за бягащите е 10 часа зад Централна поща, а в 11 часа тръгват участниците с ролери, тротинетки, кънки и ски.  Булевардът ще бъде затворен в двете посоки от Сточна гара до Чефте баня до 12 часа. Бегачите ще могат да участват и отборно в щафета.  Plovdiv City Run е събитие с несъстезателен характер, затова няма да има награждаване за най-бързите участници. Предвидена е томбола със специални награди.

Организаторите ще поощрят три училища с най-голям брой участници, за да се насърчат учениците за спорт и движение. Училищата ще получат ваучери за закупуване на спортни стоки, които да използват във физкултурните си салони.

MOVE Week България е част от MOVE Week Европа, включваща 38 европейски държави. Тази година MOVE Week 2015 в България партнира с Министерството на образованието, Министерството на здравеопазването, Национална спортна академия, Сдружението на общините.