Институцията с петвековна история популяризира испанската култура и фолклор

Група “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес в Мадрид ще изнесе безплатен концерт за пловдивчани и гости на града навръх 6 септември. 27-та музиканти идват за втори път в града под тепетата, и то за Деня на Пловдив, за да се качат на сцената на Римския стадион. За първи път те гастролираха през юли 2017 г., когато направиха изключително атрактивно и шествие по Главната улица,  пяха пред общината, правиха серенади и включваха в изпълненията си публиката.

“Ла Туна” от Университета от Алкала Де Енарес е институция с петвековна история. Сдружението, основано още преди създаването на университета, изнася безплатни концерти по целия свят. Традицията е създадена от студенти без ресурси, които използват музиката като начин да получат купа супа в ханове и таверни.

Една от основните цели на “Ла Туна” е да поддържа вековната традиция чрез музиката, популярния фолклор и особено „оживлението“ и „радостта“. По време на турнетата си формацията популяризира испанския бит, култура и фолклор, прави шествия и концерти. Участвала е във фестивали на 5 континента. Изнасяла е концерти в Хонконг, Ню Йорк, Мексико,  Северна и Южна Америка, почти цяла Европа, Африка, Близкия Изток, Азия и Океания.

——————————-