Популярната “Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енарес, Испания ще направи и шествие по Главната

2015020212184493168

Университетска група от Испания ще направи безплатен концерт за пловдивчани утре вечер от 20 часа на сцената пред общината. “Ла Туна” от Университета от Алкала Де Енарес е институция с петвековна история. Това е сдружение с нестопанска цел, което изнася безплатни концерти по целия свят. Асоциацията е основана още при създаването на Университета в Алкала, през XV век, и от нея са произлезли личности като Франсиско де Кеведо и Лопе де Вега. Традицията е създадена от студенти, познати като сописти, които използват музиката, за да получат купа супа в ханове и таверни.

Една от основните цели на “Ла Туна” е да поддържа вековната традиция чрез музиката. По време на турнетата си групата популяризира испанския бит, култура и фолклор, изнася концерти, прави шествия, изпълнява серенади, като включва по забавен начин публиката.

“Ла Туна“ от Университета от Алкала де Енаресще гостува в Пловдив на 20 и 21 юли. Във всяка точка по света, която посещават, “Ла Туна“ носят подаръци от Университета и от Общината на Алкала де Енарес заграда, като изпълняват и една испанска песен за поздрав. На 20 юли коло 19 часа те ще преминат в шествие и песни по Главната улица. По маршрута си и около сцената пред общината ще спират и ще пеят за хората. Началото на концерта им е в 20 часа. През втория ден на гостуването си “Ла Туна“ ще направят туристическа обиколка на забележителностите на града с екскурзовод, като на всички подходящи места отново ще пеят за пловдивчани и гости на града. Вечерта е предвидена програма  като благодарност към българските фирми, подпомогнали финансово осъществяването на визитата.