maruti

В Министерството на образованието предстои да се направят нови разчети за времетраенето на модулите на матурите. Това съобщи в Пловдив министърът на образованието Красимир Вълчев, който взе участие в Съвета на ректорите в Аграрния университет. Има сигнали от зрелостници, че са лишени от възможността сами да си разпределят времето. Чакали половин час да изтече времето за първия модул, за да получат заданията от следващия, а след това не са им стигнали минути да  отговорят на всички въпроси от него.” В момента анализираме, ще има реорганизация за другата година”, обеща министърът.

В Пловдив Красимир Вълчев научи  и за проблем при подаване на заявления за прием в профилирани и професионални паралелки, тъй като родителите на някои деца са в чужбина. При подаване на молба на хартиен носител се изисква присъствие на майка, баща или настойник. А при подаването на заявление онлайн излиза декларация за съгласие на родителя. Този проблем касае най-вече “Столипиново”, където родилите гурбетчии са много.

“Ще поставя въпроса пред колегите, за да се намери решение. Не може технически проблем да бъде пречка, водещ трябва да е интересът на детето”, коментира  министър Вълчев.